Γλύφα
Σταθμός Γλύφας
Ράχες
Σταθμός Ραχών
Στυλίδα
Σταθμός Στυλίδας
Καμμένα Βούρλα
Σταθμός Καμμένων Βούρλων
Άγιος Κωνσταντίνος
Σταθμός Αγίου Κωνσταντίνου
Αρκίτσα
Σταθμός Αρκίτσας


Αρχείο δημοσιεύσεων


Newsletter

Εγγραφείτε στην λίστα ενημέρωσης για να λαμβάνετε άμεσα τα νέα του Π.Σ. στο e-mail σας.

Πατήστε εδώ για να εγγραφείτε.


Tag: Έργο

Παρουσίαση του Έργου

Σκοπός και στόχοι του έργου
 

Το Πληροφοριακό Σύστημα Προβολής – Παρακολούθησης Διαχείρισης και Προστασίας Παράλιων Μαλιακού Κόλπου έχει πιλοτικό χαρακτήρα και κύριο σκοπό:

  • Τη δημιουργία υποδομής, ικανής να παρακολουθήσει την εξέλιξη των καιρικών και περιβαλλοντολογικών φαινομένων στην ευρύτερη περιοχή του Μαλιακού κόλπου.
  • Την ενημέρωση των Πολιτών (εργαζομένων, επισκεπτών, διερχόμενων) για την κατάσταση του Μαλιακού Κόλπου χρησιμοποιώντας ειδικά σχεδιασμένο Δικτυακό Τόπο. Επιπλέον, με μικρή επιβάρυνση, η ενημέρωση μελλοντικά θα μπορεί να γίνεται και μέσω SMS.
  • Την ενημέρωση και τον συντονισμό των ειδικών συνεργείων των Δήμων της περιοχής αλλά και άλλων συναρμόδιων φορέων (Λιμενικό Σώμα, Ακτοφυλακή, Πολιτική Προστασία κα), για την καλύτερη διαχείριση και πρόληψη των καιρικών φαινομένων της φύσης (βροχή, καταιγίδα, ομίχλη, ηλιοφάνεια, τρικυμία, ισχυροί άνεμοι κα).
  • Την προβολή του φυσικού κάλλους των παράλιων ακτών του Μαλιακού κόλπου μέσω της συλλογής, τεκμηρίωσης και ψηφιοποίησης του περιβαλλοντικού υλικού.

Με το σύστημα αυτό, οι μεν Πολίτες (κάτοικοι και ταξιδιώτες) θα είναι ενήμεροι και θα λαμβάνουν σωστές αποφάσεις για την προετοιμασία των μετακινήσεων και των ταξιδιών τους, ο δε Δήμος Πελασγίας και οι λοιποί εμπλεκόμενοι Δήμοι θα μπορούν να εκμεταλλεύονται πλήρως το δυναμικό των ειδικών συνεργείων διασφαλίζοντας  καθαρές ακτές και ασφαλή λιμάνια. Επιπλέον, αντίστοιχη πληροφορία θα είναι διαθέσιμη σε πραγματικό χρόνο σε όλους τους λοιπούς εμπλεκόμενους φορείς, όπως Λιμενικό, Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας και άλλους.

 

Google Map : θέσεις των λιμανιών των εμπλεκόμενων δήμων

Google Map : θέσεις των λιμανιών των εμπλεκόμενων δήμων


Ψηφοφορία

Χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα για


Συγκεκριμένα καιρικά φαινόμενα στην περιοχή
Γενική ενημέρωση και περιήγηση
Αξιοποίηση περιβαλλοντικών μετρήσεων για άλλους σκοπούς

 

Χρηματοδότηση

funding logo 1funding logo 2funding logo 3funding logo 4
"Ο παρών ιστοχώρος χρηματοδοτήθηκε από το Ε.Π. Κοινωνία της Πληροφορίας στα πλαίσια του Μέτρου 2.4 «Περιφερειακά γεωγραφικά πληροφοριακά συστήματα και καινοτομικές ενέργειες». Το έργο συγχρηματοδοτήθηκε κατά 80% από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και κατά 20% από το Ελληνικό Δημόσιο."


Level Double-A conformance icon, 
          W3C-WAI Web Content Accessibility Guidelines 1.0 Valid CSS!